Musway - Music is The Way!

Wie op zoek is naar geweldige producten met een perfecte geluidskwaliteit, zit goed bij Musway!

De naam Musway staat voor ‘Music is the Way’ en symboliseert de filosofie van de Duitse oprichter. Het bedrijf achter Musway begrijpt als geen ander dat muziek een onderdeel is van ieders levensstijl en cultuur.

Het is niet verwonderlijk dat alle medewerkers van Musway een enorme passie hebben voor muziek! Zij delen deze passie met vele anderen over de hele wereld. Door hoogwaardige producten te produceren creëren zij een geavanceerde muziekweergave. Ons doel: compromisloos goed geluid leveren!

Het jonge merk inspireerde de markt in de beginjaren met hoogwaardige Hi-Res audiospelers, die de muziek reproduceren zonder de gebruikelijke kwaliteitsverliezen; de zogenaamde losless playback. Als gevolg van dit succes heeft Musway zich toegelegd op de ontwikkeling van hoogwaardige digitale geluidsprocessors (DSP), die al snel de focus van de productfilosofie werden. Als gevolg daarvan werden in 2015 de eerste klasse D-eindversterkers met DSP-processors ontwikkeld, die in 2018 voor het eerst internationaal aan een breder publiek werden gepresenteerd. Al bij het debuut lieten de twee in de Car & Hifi geteste DSP-eindversterkers zien waartoe ze in staat zijn: de innovatieve 6-kanaals versterker M6 plaatste zich moeiteloos als “Best Product” in de topklasse, het 8-kanaals model D8 overtuigde nog meer en schoof gemakkelijk met topscores naar de “Absolute Topklasse”. Sindsdien staat MUSWAY voor het beste geluid en moderne technologie voor geluidsliefhebbers!

De filosofie

Dankzij de high-end filosofie van begrip voor hoge kwaliteit en het beste geluid, hebben Musway en zijn Europese distributeur Audio Design producten gecreëerd in de huidige vorm en functie.

Vooral de DSP-versterkers worden continu geoptimaliseerd. Tegenwoordig is de D8 verkrijgbaar als V2-versie, die net als de M6 zeer gebruiksvriendelijk kan worden uitgebreid met een USB Bluetooth-adapter om de functie tot audiostreaming en/of de handige APP-bediening voor tablets en smartphones mogelijk te maken. Dit is ten slotte de digitale geluidsverwerking van deze tijd!

Voor de bovengenoemde DSP-eindversterkers heeft Musway op passende wijze de mini-eindversterker P2 ontwikkeld. Wanneer u optimaal wilt profiteren van de M6 of D8, voegt u in een handomdraai twee actieve kanalen toe!

Vooral de goede technische en muzikale kwaliteiten werden opgemerkt door de testredacteur Elmar Michels, die de P2 aan een test onderwerp in de Car & HiFi uitgave 6/2018. Hij merkte op: “Het feit dat een eindversterker chip gewoon een bandbreedte levert tot 60 kilohertz(!) is allesbehalve vanzelfsprekend. Dit staat ook voor de muzikale prestaties, want zelfs hier toont de little one grootsheid.”

Stand van zaken

Enthousiasme wordt pas waardevol als het kan worden omgezet in de praktijk. Vanaf dit punt is het meestal ingewikkeld, want vaak maken technische onoverkomelijke hindernissen een voortijdig einde aan het theoretische ideaal. Dit was eind jaren ’90 het geval. Destijds konden versterkers met goed geluid en geweldige prestaties nauwelijks in kleine auto’s worden geplaatst. Het stroomverbruik creëerde problemen met de elektronica van de auto.

De huidige versterker van Musway zorgt ervoor dat u kunt genieten van een perfecte geluidskwaliteit, zonder problemen met de bestaande accu van uw auto. Ook worden de versterkers geïntegreerd zonder de knippen in de originele bedrading en aansluitingen van uw auto!

Technologie van geluidsliefhebbers

‘Digitale’ geluidsmachines die barsten van stijl en de nieuwste technologie. Dat is de interpretatie van de moderne versterkers van Musway!

Stelt u zich eens voor dat u een eigen opnamestudio heeft om het geluid van uw speakers optimaal af te stemmen. Meerdere mixers op verschillende niveaus met verschillende bedieningselementen en geluidskanalen. Klinkt goed, toch? Met zo’n arsenaal aan instellingen kunt u het beste geluid uit iedere speaker halen! En laat dat nu precies het basisidee zijn van de ontwikkelaars. De DSP-technologie heeft zijn weg gevonden naar moderne versterkers. Deze toptechnologie is ook geïmplementeerd in de MUSWAY DSP-versterkers. Kortom: het gaat om het optimaal weergeven van het natuurlijke geluid!

Waar het opnemen van muziek voor problemen kan zorgen, geldt dit ook voor het afspelen ervan. Vooral wanneer de luidsprekers niet optimaal in het voertuig zijn geplaatst of andere akoestische obstakels een goede geluidsweergave belemmeren. Bij deze problemen komen de MUSWAY-versterkers volledig tot hun recht, doordat alle parameters perfect kunnen worden ingesteld. Dit uiteraard met een extreem hoge betrouwbaarheid in het technische aspect, wat voorheen onmogelijk leek!

De technologie

TECHNIK FÜR KLANGBEGEISTERTE luidt de slogan van Musway, wat letterlijk technologie voor geluidsliefhebbers betekent. Dit wordt vooral duidelijk als je kijkt naar de high-end hifi-componenten van de eindversterkers.

Er wordt gebruik gemaakt van de zeer efficiënte klasse D-technologie en kan elk kanaal ook op mono schakelen, waardoor het zeer eenvoudig is om subwoofers aan te sluiten.

Maar naast de functie is het geluid nog belangrijker: in talloze luistersessies zijn de afzonderlijke componenten zo verfijnd dat zelfs de meest kritische luisteraars waar voor hun geld krijgen! In het verleden waren processor-eindtrappen voornamelijk technisch hoogstaand, maar viel het geluid buiten de boot. Dit is niet het geval met onze MUSWAY-versterkers!

Hoge functionaliteit gecombineerd met de hoogste geluidskwaliteit, dat is waar MUSWAY voor staat! Het maakt niet uit of eenvoudige fabrieksluidsprekers akoestisch worden versterkt of dat alles wordt opgehaald uit achteraf ingebouwde, hoogwaardige luidsprekers met eindeloze bedieningsopties. Al zal in het laatste geval het resultaat natuurlijk veel beter zijn.

Of het nu gaat om frequentiecorrectie, Q-factor, tijdscorrectie of faseverschuiving; dankzij DSP kunnen vrijwel alle correcties overzichtelijk worden geregeld!

Het Assortiment

Onze gepassioneerde uitvinders van het MUSWAY-geluidslab blijven zich ontwikkelen. Naast DSP-versterkers en processors is het assortiment uitgebreid met luidsprekersystemen, subwoofer behuizingen en aanverwante accessoires!

Bij het ontwerpen van deze gloednieuwe producten worden alleen de beste componenten en materialen gebruikt, wat resulteert in gebalanceerde en uitstekende geluidskarakteristieken, vermogensprestaties en een lange levensduur!

De luidsprekers en subwoofers zijn gemaakt van hoogwaardige componenten en zijn niet alleen aantrekkelijk vanwege de prijs of prestatie; vooral het geluid is onvergelijkbaar goed.